Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز،  تلف شدن حیوانات از جمله گاومیش‌ها و سوخته شدن پوست این جانداران دل هر انسانی را به درد می‌آورد، پس از مردم خوزستان آب از سد‌های خوزستان با بالاترین میزان رهاسازی شد و قاسم سلیمانی دشتکی استاندار سابق خوزستان وعده داد تا پایان سال ۱۴۰۰ نزدیک به ۷۰۲ روستا دارای آب شرب پایدار شده و مشکلات بی آبی در این مناطق برطرف گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به منظور کسب اطلاعات بیشتر در خصوص میزان آبرسانی به روستا‌های خوزستان با محمدرضا کرمی نژاد مدیرعامل شرکت آبفا خوزستان تماس گرفتیم او در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه ۲۳۱ روستا از ۷۰۲ روستا در استان خوزستان از تنش آبی خارج شدند، گفت: جمعیت این روستا‌ها بالغ بر ۸۲ هزار نفر است که در بین مناطق دارای بیشترین تنش رخ داده است.

او افزود: ۴۷۱ روستای دیگر نیز از تنش آبی خارج شدند، اما سعی داریم با انجام اقدامات اصلاحی کلی و جدی وضعیت آبرسانی در این مناطق را نیز پایدار کنیم.

تنش‌های آبی مجددا بازگشته است

شهرستان دشت آزادگان با مرکزیت سوسنگرد یکی از این مناطق بود که با بیشترین اعتراضات مردمی مواجه شد. اما بخشدار مرکزی سوسنگرد پیشتر در گفتگو با خبرنگار ما گفته بود که اعتراضات در ۲ روز ابتدایی یعنی اواخر تیرماه به صورت مسالمت آمیز و در اعتراض به بی آبی رخ داد، اما بعد‌تر از سوی گروه کوچکی به انحراف کشیده شد.

بیشتر بخوانید

مشکلات آبرسانی به روستا‌های سوسنگرد رفع شد/چرا آب این مناطق قطع بود؟ خوزستانی‌ها در تب و تاب آب؛ فرصت طلبان در تلاش برای رسیدن به اهداف شوم خود دیشب در سوسنگرد چه گذشت؟/ پروژه کشته سازی، ماموریت جدید رسانه های بیگانه

عبدالحسین خوشنام بخشدار مرکزی شهرستان دشت آزادگان حالا در تازه‌ترین گفتگو با خبرنگار ما گفته است که «تنش‌های آبی مجددا بازگشته»، اما همچنان نیز در حال تلاش هستیم تا روستا‌های مختلف آب دار شوند.

او گفت: آب رودخانه کرخه نیز بهتر شده و حتی کشاورزان شلتوک کشت کرده اند.

شایان ذکر است که وضعیت در سد کرخه نیز مطلوب نیست و به گفته محمدرضا یزدانی مدیرعامل سد و نیروگاه کرخه بیشتر از ۷۵ درصد مخزن این آب بند تهی است و طی دوران خشکسالی آب به صورت گسترده از آن رها شد، هر چند یزدانی در گفتگو با خبرنگار ما رهاسازی آب از این سد را برنامه ریزی شده توصیف کرد که بدون هیچ گونه فشاری صورت پذیرفت.

وضعیت آبرسانی به بستان چطور است؟

به منظور بررسی بیشتر مسئله و اطلاع از وضعیت در مناطق پایین دست رودخانه کرخه سعی کردیم با بخشدار این منطقه نیز صحبت کنیم. احمد هاشمی زاده بخشدار مرکزی بستان در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه وضعیت در این منطقه کمی بهتر شده است، گفت: همچنان نیز در حال پیگیری هستیم تا بتوانیم هر چه سریعتر تا پیش از اربعین مشکلات را برطرف نماییم.

او در خصوص وضعیت آب موجود در رودخانه کرخه نیز افزود: آب آن خیلی کم است، اما نسبت به گذشته بهتر شده و با توجه به ایجاد حوض‌ها برای آب تنی حیوانات شرایط گاومیش‌ها نیز بهتر شده است، هر چند هوا کم کم خنک می‌شود و تلفاتی در زمینه احشام وجود ندارد.

پیش بینی تنش آبی در حوضه‌های دز و کارون

در همین حال مدتی پیش در نشست قرارگاه سه گانه آب و فاضلاب، مسکن و محرومیت زدایی خوزستان که ۱۸ شهریور با حضور وزیر کشور و پس از معارفه استاندار جدید خوزستان برگزار شد، با استناد به جلسات شورای مدیریت منابع آب استان گفت: طبق اعلام نظر سازمان آب و برق خوزستان احتمالا بیشترین تنش‌ها را طی فصل پاییز در حوضه‌های دز و کارون خواهیم داشت.

او همچنین تعداد آبگیر‌ها در مسیر کرخه که بیشترین تنش‌های آبی در آن رخ داد را ۲۶ مورد و حوضه کارون و دز را به ترتیب ۵۱ و ۹ آبگیر عنوان کرد و افزود: اگر اتفاقی رخ دهد قطعا در مسیر‌های کرخه نخواهد بود، اما در حوضه‌های دز و کارون احتمالا دچار چالش‌هایی خواهیم شد.

البته این مقام مسئول یادآور شد: در همه حوضه‌ها تمهیداتی اندیشیده و سناریو‌های مختلفی نیز پیش بینی شده است، اگرچه توضیحات بیشتری در این خصوص ارائه نداد، اما ما سعی کردیم از تمهیدات ایجاد شده کسب اطلاع کنیم که روابط عمومی سازمان آب و فاضلاب خوزستان آن را به زمان دیگری موکول کرد و تا لحظه انتشار این گزارش پاسخی از آن‌ها دریافت نشده است.

شعار‌های محیط زیستی چاره کار نیستند

ناصر عبیات فعال محیط زیست در گفتگو با خبرنگار ما گفت: اکنون وضعیت تالاب شادگان خوب نیست و به صورت گسترده خشک است.

او افزود:  آنچه اکنون مشاهده می‌شود خشکی است و شهروندان حقابه تالاب و کشاورزی را خواستار هستند.

عبیات ساخت سد‌های بی رویه در خوزستان را یکی از بزرگترین مشکلات استان دانست و بیان کرد: پس از آن بود که تنش‌های آبی در خوزستان نمایان شد، اما این موضوع راهکار نیز دارد و آن هم کنترل و جلوگیری از ساخت دیگر سد‌ها است، هر چند هر دولتی بر سر کار آمده ابتدا شعار محیط زیستی داده، اما در عمل اهمیتی برای آن قائل نشده است.

لزوم اتخاذ تدابیر و سیاست‌های صحیح برای جلوگیری از بحران

مشکلات به وجود آمده که ناشی از بی برنامگی در کشاورزی خوزستان و همچنین مدیریت غلط منابع آبی است باید اکنون با اندیشیدن تدابیر صحیح و اتخاذ سیاست‌های درست، از حجم آلام مردم خوزستان کاست و محیط زیست را از این بحران نجات داد.

گزارش از ساسان ناصری زاده

انتهای پیام/ن

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بی آبی خوزستان آبفا خوزستان گفتگو با خبرنگار ما تنش های آبی روستا ها بهتر شده حوضه ها تنش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۱۰۷۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خدمت‌رسانی جهادگران فنی و حرفه‌ای به ۲۰۰۰ نفر در روستاها

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان خراسان جنوبی گفت: بیش از ۲ هزار نفر از اهالی روستاهای استان در سال گذشته از جهادگران مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای استان خدمت رایگان دریافت کردند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، حسن کامرانی‌فرد به مناسبت 17 اردیبهشت سالروز تشکیل بسیج سازندگی در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار داشت: از آنجایی که ارائه خدمت بی منت به مردم استان و ترویج فرهنگ مهارت آموزی سرلوحه برنامه‌های کاری این اداره کل است در سال گذشته 218 نفر از پرسنل اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان خراسان جنوبی در 22 روستای هدف استان اقدام به برپایی اردوی جهادی ارائه خدمات فنی و مهندسی رایگان به مردم کردند.

وی افزود: در این اردوها خدمات مختلفی از جمله جوشکاری، تأسیسات، تعمیر لوازم خانگی، آرایش و پیرایش، تعمیر موبایل، برقکاری ساختمان، صنایع پوشاک و ده‌ها حرفه دیگر ارائه شده است.

 مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان خراسان جنوبی گفت: بیش از 2 هزار نفر از اهالی روستاهای استان از خدمات جهادگران مراکز آموزش فنی و حرفه‌ خراسان جنوبی خدمت رایگان دریافت کردند.

رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه ای شهرستان بیرجند نیز از برگزاری آزمون سنجش مهارت برای بیش از 4 هزار نفر در سال گذشته خبر داد.

حسین دانش گفت: سال گذشته مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای برادران بیرجند برای پنج گروه مختلف از متقاضیان، آزمون‌های علمی و عملی را برگزار کرد که پس از اجرای سنجش علمی و عملی، از این تعداد بیش از دوهزار و 500 نفر موفق به أخذ گواهینامه مهارت شدند.

انتهای پیام/ 257

دیگر خبرها

  • عادی بودن وضعیت روستاهای حاشیه رودخانه دز در مقطع اهواز
  • دیدارفرماندار،فرمانده سپاه و گروهای جهادی با امام جمعه کرخه
  • شوش و کرخه قطب کشاورزی خوزستان و کشور محروم از تسهیلات و امکانات کشاورزی
  • منبع تغذیه طرح آبرسانی غدیر از دز به کرخه تغییر یافت
  • نهضت آبرسانی به ۱۰ هزار روستای کشور پیگیری می‌شود
  • اعلام وضعیت قرمز در این دو شهر
  • خدمت‌رسانی جهادگران فنی و حرفه‌ای به ۲۰۰۰ نفر در روستاها
  • آلودگی هوا در ۳ شهر خوزستان
  • سرقت مسلحانه موتورسیکلت در شوش / سارقان خشن در کرخه غافلگیر شدند
  • آلودگی هوا در ۵ شهر خوزستان