Web Analytics Made Easy - Statcounter

حام بوریال در دیدار رایزن فرهنگی ایران در تونس با اشاره به تنوع تکنیک در خلق آثار هنری جمهوری اسلامی ایران، گفت: مردم تونس به فیلم‌های ایرانی علاقه‌مند هستند.

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، بنابر دعوت مرکز فرهنگی ـ هنری دریای آبی شهر سکره، میثم فراهانی، رایزن فرهنگی ایران در تونس ضمن بازدید از این مرکز با حاتم بوریال، مدیر مرکز دریای آبی دیدار و در خصوص زمینه‌های همکاری‌های فرهنگی و هنری بحث و تبادل نظر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حام بوریال، مدیر مرکز فرهنگی ـ هنری دریای آبی به ارائه گزارشی از فعالیت‌های مختلف این مرکز از قبیل برگزاری نمایشگاه‌های فرهنگی، هنری، نمایش فیلم‌های کوتاه و بلند، برگزاری هفته‌های فرهنگی با مشارکت کشورهای مختلف، برگزاری کارگاه‌های آموزشی و نشست‌های نقد آثار ادبی، شب شعر و ... پرداخت.

وی ادامه داد: این مرکز به عنوان مجموعه‌ای فرهنگی خصوصی همواره تلاش کرده است، گام‌های مؤثری را در شناساندن فرهنگ ملل مختلف به جامعه تونس بردارد و در این میان توجه به فرهنگ و تمدن ایرانی به عنوان کشوری کهن و دارای سابقه‌ای دیرینه در عرصه‌های فرهنگی از اهمیت بسزایی برخوردار است.

حاتم بوریال با اشاره به توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران در عرصه‌های گوناگون هنری، استقبال جامعه تونس از فیلم‌های ایرانی و نیز موسیقی سنتی ایرانی را نشان از قوت و تکنیک‌های موجود در آثار تولید شده ایرانی ارزیابی کرد.

وی افزود: مردم تونس به عنوان جامعه‌ای هنردوست و فرهنگی، همواره نگاهی مثبت و مشتاق به آثار فرهنگی و هنری ایرانی داشته و از ارائه آثار مذکور در قالب هفته فیلم، هفته فرهنگی و برگزاری نمایشگاه‌های صنایع دستی استقبال می‌کنند.

مدیر مرکز فرهنگی ـ هنری دریای آبی ابراز امیدواری کرد همکاری خوب و مؤثری بین این مرکز و رایزنی فرهنگی ایران در تونس ایجاد و دو طرف از ظرفیت‌های بالفعل و بالقوه خود در راستای تقویت همکاری‌های دوجانبه بهره‌مند شوند.

 

تعامل فرهنگي موجب تقويت همكاري‌هاي مشترك مي‌شود

فراهانی، رایزن فرهنگی ایران در تونس نیز در سخنانی، تقویت همکاری‌های فرهنگی با مراکز مردم نهاد و مؤسسات فرهنگی غیر دولتی را از جمله سیاست‌های این نمایندگی فرهنگی برشمرد و گفت: شناسایی ظرفیت‌‎های موجود در انجمن‌ها، مؤسسات و مراکز غیر دولتی در راستای تقویت همکاری‌ها و انجام برنامه‌ها و فعالیت‌های فرهنگی مشترک از اهمیت بسزایی برخوردار است.

وی خاطرنشان کرد: رایزنی فرهنگی ایران همواره کوشیده است در چارچوب تفاهمنامه‌های همکاری مشترک بین دو کشور، زمینه‌های همکاری‌های دوجانبه برای معرفی فرهنگ و تمدن ایران به جامعه تونس و بالعکس را تقویت کند.

فراهانی با اشاره به برنامه‌های متنوع رایزنی فرهنگی ایران در تونس همچون برگزاری نمایشگاه‌های هنری، نمایشگاه های صنایع دستی ، آموزش خط نستعلیق، برگزاری نشست‌های علمی و ادبی، حمایت از هنرمندان تونسی در زمینه‌های مختلف هنری و ...، ظرفیت‌های مرکز فرهنگی دریای آبی را  قابل توجه دانست.

وی تأکید کرد: هرچند شیوع ویروس کرونا، تأثیرات جبران ناپذیری را در کلیه عرصه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی برجای گذاشته است اما مقوله فرهنگ توقف ناپذیر است و وظیفه متولیان فرهنگی در شرایط فعلی اقتضا می‌کند تا با برنامه ریزی صحیح، راه‌های برون رفت از این شرایط را پیدا کرده و با انجام برنامه‌های مختلف فرهنگی گامی در جهت ایجاد نشاط و انگیزه در سطح جامعه بردارد.

فراهانی آمادگی رایزنی فرهنگی ایران در تونس را برای اجرای برنامه‌های روز ایران، نشست‌های ادبی و شعرانه، کارگاه آموزش خط نستعلیق و ... با همکاری مرکز دریای آبی و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی اعلام کرد.

پایان پیام/14

منبع: شبستان

کلیدواژه: تونس سینما ایران فرهنگی ایران در تونس رایزنی فرهنگی ایران مرکز فرهنگی دریای آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۶۰۰۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش نوآوران در آینده ایران

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، در دومین روز از نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۴ در بخش «ایستگاه آینده» این نمایشگاه که در سالن نوآوران برگزار می‌شود، سیدمحمد بهشتی ایران‌شناس و فرهنگ‌پژوه و میترا فردوسی پژوهشگر مطالعات فرهنگی و ارتباطات نوآوری درباره نقش نوآوری در آینده ایران گفت‌وگو کردند.

در پنل «ایران آینده و نقش نوآوران در آن» مسئله آینده‌پژوهی و خلق نوآوری، مورد بررسی قرار گرفت.

میترا فردوسی در ابتدای این پنل به نوآوری‌هایی اشاره کرد که مردم ایران خلق کرده‌اند.

به گفته فردوسی، پست یک نوآوری ایرانی است، چون در گذشته، ایرانیان اعتمادبه‌نفس ارائه ایده‌های نوآورانه‌شان را داشته‌اند، اما در حال حاضر بیشتر نوآوری‌ها از دیگر کشور‌ها وام گرفته‌شده‌اند. او همچنین گفت که برخی از نوآوری‌های ایرانی در کشور‌های خارجی استفاده می‌شود بدون آن‌که خودمان

نقشی در ارائه آن داشته باشیم. به‌طور مثال، فناوری قنات ایرانی اکنون در بعضی ازشهر‌های اسپانیا، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بهشتی نیز در این پنل توضیح داد که در حال حاضر مردم ایران دچار روزمرگی شده‌اند و روزمرگی سبب شده تا آینده‌ای را برای خودمان متصور نشویم و از رویا‌های دیگران برای زیستن استفاده کنیم. 

بهشتی، معتقد است که ما گاهی به‌جای رویاپردازی، رویای دیگران را محقق می‌کنیم. او با یک مثال در این زمینه توضیح داد و گفت: کسانی که به قله اورست می‌روند، معمولاً با خودشان افرادی را می‌برند که وسایلشان را حمل کنند. نام این کولبران در فهرست کسانی‌که اورست را فتح کرده‌اند، نمی‌بینیم، چون رویای این افراد فتح قله اورست نبوده است. در کشور ما هم نوآوران، رویای خلق محصولی جدید را ندارند و معمولاً نقش کولبران اورست را ایفا می‌کنند.

در ادامه این پنل، بهشتی به زیست‌بوم استارت‌آپی ایران اشاره کرد و گفت: اگر ویز راه‌اندازی نمی‌شد، آیا نشان و بلد راه‌اندازی می‌شدند؟ اگر آمازون نبود آیا دیجی‌کالا داشتیم؟ اگر اوبر نبود، آیا اسنپ و تپسی در ایران تاسیس می‌شد؟ قصد ندارم از ارزش‌های این کسب‌وکار‌ها کم کنم؛ حرفم این است که ما خلاقیت و نوآوری را از یاد برده‌ایم و درگیر روزمرگی شده‌ایم.

وی اضافه کرد: این فرهنگ‌پژوه و ایران‌شناس، در ادامه صحبت‌هایش گفت که خیال‌پردازی در ایران سرکوب شده و به همین دلیل رویای ایرانی را در جهان نمی‌بینیم و تبدیل به مصرف‌کنندگان رویای غربی شده‌ایم. 

وی گفت: هر حوزه فرهنگی باید رویای خودش را داشته باشد و باید تفاوت‌های فرهنگی را در خلق محصولات جدید، جدی گرفت. بهشتی افزود: برای ساخت هر محصول نوآورانه باید به فرهنگی که آن محصول در آن خلق می‌شود، توجه کرد.» او همچنین درباره تکنولوژی و خاصیت آن خاطرنشان کرد: «تکنولوژی نسبت به محیط، تهاجمی است و تسلط دارد. تکنولوژی تدبیری است که به انسان‌ها کمک می‌کند کاری را سریع‌تر و آسان‌تر انجام دهند.

بهشتی، ایران را سرزمین بحران‌ها و بی‌قراری خواند و گفت: جای خالی کیمیاگری و شاعری ایرانی در جهان امروز حس می‌شود و راه رسیدن به آینده‌ی نوآورانه در ایران، رجوع به ایرانی بودن‌مان است. همان‌طور که کره‌ای‌ها با باور به کره‌ای بودن‌شان توسعه فرهنگی و اقتصادی را تجربه کردند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نقش نوآوران در آینده ایران
  • همکاری ایران و مجارستان در حوزه فرهنگ و هنر
  • کتب ترکی بیشتر معرفی شود/ به آثار نیما یوشیج و زرین کوب علاقه‌مندم
  • راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی محصولات فرهنگی ـ هنری هنرمندان
  • ژوزه مورینیو می‌خواهد دوباره سرمربی منچستریونایتد شود
  • هنری که لاکچری شده!
  • اتحاد ایران وعراق مایه ضرر و زیان دشمن و رفاه دو ملت است
  • نمایشگاه کاریکاتور "فرهنگ شهروندی" در اردبیل
  • نمایشگاه آثار هنری هنرجویان هنرستان هنر‌های زیبای دختران یزد
  • نمایش 600 اثر هنرمندان ایرانی در دبی